Koekoeklaan 6 Eindhoven

Kenmerken van het huis

  • Prijs €825.000 kk
  • Bouwjaar1928
  • Type woningtussenwoning
  • Verkocht Nee
  • Koop of huur koop
  • Woonoppervlakte178 m²
  • Perceeloppervlakte157 m²
  • Energie labelD
Download de brochure

Volledige informatie

Afdeling ‘heerlijke huizen’, uit de glorietijd, nog immer in de glorietijd. Industrieel Philips heeft bewezen een prachtige nalatenschap, kijk naar de vele mooie bedrijven om ons heen, maar heeft ook min of meer gezorgd voor een van de topwijken in Eindhoven, het majestueuze ‘Villapark’. In deze wijk is een stijlvolle klasse-woning gevestigd aan de intieme Koekoeklaan 6. Deze volledig gemoderniseerde en uitgebouwde woning, met de uitstraling dat ‘de kers op de taart hier zeker niet vergeten is’, ademt luxe, sfeer en kwaliteit. Het woonprogramma is uiterst compleet en kent vele subtiele gadgets. En-suite living, een leef-keuken, bijkeuken, 5 slaapkamers, 2 badkamers, dubbel dakterras/balkon en een stadstuin van goed formaat.

Het feest begint overigens zoals het hoort in de hal; wat een grandeur met een knipoog naar een mysterieuze (overigens niet aanwezige) lift. Komt u het zelf ervaren en bel ons voor een afspraak, van harte welkom.

Via de stadse voortuin komt u via een indrukwekkende voordeur (met boog-omlijsting) in de zo nog meer indruk wekkende (dubbele) ontvangsthal. Hoge plafonds, fraaie glasdeur, statige lambrisering, terrazzo-vloer en een voorgoed verborgen lift, een machtige trappartij uit vervlogen tijden, een kelderkast en een doorgang (deur naar zowel de keuken als een deur naar de living) naar het geweldige woonprogram op de begane grond. Alles is hoogwaardig in detail en met smaak afgewerkt.

De living is van de categorie ‘en-suite’ met visgraat-vloer. Ook hier spelen de hoge plafonds een prettige hoofdrol. Aan de frontzijde domineert de ‘heren-kamer’ al zal dat in de nieuwe tijd wellicht beter ‘jacht-kamer’ genoemd kunnen worden, aan u uiteraard de keuze….

Op de middenlijn twee karakteristieke schuifdeuren zodat er indien gewenst privacy gecreëerd kan worden bij de aanwezigheid van meerdere gezelschappen. In dit voorste gedeelte is met vakwerk ruimte voor bijvoorbeeld boeken gerealiseerd middels magnifieke en voor deze bouwtijd kenmerkende kasten. De sfeervolle houtkachel legt nog eens extra accent op deze knusse voorzijde van de woning.

In de achterhoede laat de eetkamer zien het centrum van het huis te vormen. Ook hier weer een mooie haard en een subtiele verbinding met de zeer complete keuken (natuurstenen werkblad, kleurrijke betegeling, klassieke spoelbak, ontbijtbar, gasfornuis voor de echte kok etc.), naar een ontwerp van Piet Zwart. Bijkeuken met meer dan voldoende ruimte voor extra witgoed, was-apparatuur. Gastentoilet waar een (kort) verblijf beslist de moeite is. De uitbouw biedt ruimte voor muziek, studie of nog meer van toepassing in de al genoemde nieuwe tijd, een sjieke thuiswerkplek!

Op de eerste verdieping blijft de afwerking het niveau behouden van de begane grond. Mooie deuren, hoge plafonds, vloer van Frans eikenhout en fijne detaillering. Aan de voorzijde van de woning een ruime slaapkamer (ca. 17 m2), eveneens aan de achterzijde een kamer die zeer royaal is (ca. 15 m²) waarbij deze kamer beschikt over openslaande deuren naar een terras/balkon. Ideaal voor thuiswonende kinderen die inzetten op hun eigen ‘kamer-aan-huis’. De derde slaapkamer (ca. 11 m²) doet nu dienst als walk-in-closet en staat ook in directe verbinding met een eigen terras/balkon. Veel lichtinval met schitterende rampartijen al kan dat in feite bij iedere ruimte worden benoemd.

De badkamer en toiletruimte (betegeld met trendy Italiaans marmer) zijn op veler verzoek gescheiden. De sanitaire ruimte is voorzien van een wandcloset met fontein/meubel. Mooie (indirecte) verlichting. De badkamer is luxe en is van alle gemakken voorzien; ligbad met ‘instap-verlichting’, inloopdouche, design was-schalen met meubel, vloerverwarming etc. Het hotel-gevoel overheerst!

Ook op de tweede (volledige) verdieping houdt de championsleague-beleving stand. Twee grote slaapkamers (respectievelijk 13 m² en 16 m²), beide met dakkapel en een tweede luxe badkamer met douche, urinoir en wastafel met meubel. Verder is er op deze verdieping nog een extra ‘chill-hoek’ om te gamen, lezen of wat ook maar gewenst is. Ook deze verdieping is voorzien van Frans eikenhouten vloerdelen.

Buiten zit u nagenoeg vrij en ervaart u de rust van wonen ‘midden-in-de-stad’. In deze gezellige stadstuin zijn diverse terrassen, een handige berging en een achterom. Het centrum van Eindhoven, het park, het station, de scholen, de TU…..het is allemaal daadwerkelijk om de hoek. De straat is rustig en wordt gebruikt door de ‘locals’.

Een pré om hier te mogen vertoeven, een genot om hier te kunnen wonen. Eindhoven de gekste! Zoals gezegd, welkom!

Verkoopmakelaar

Uw huis of appartement verkopen tegen de best mogelijke voorwaarden.
Lees meer

Aankoopmakelaar

Op zoek naar een huis of een huis op het oog. Rosendaal Makelaardij koopt voor u aan. In uw voordeel!
Lees meer

Waardebepaling/taxatie

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende waardebepaling of taxatie van uw huis of appartement.
Neem contact met ons op