Zeelberg 80 Valkenswaard

Kenmerken van het huis

  • Prijs €1.395.000 kk
  • Bouwjaar1974
  • Type woninggeschakelde woning
  • Verkocht Nee
  • Koop of huur koop
  • Woonoppervlakte284 m²
  • Perceeloppervlakte3786 m²
  • Energie labelB
Download de brochure

Volledige informatie

Een langgevel boerderij, midden in zijn natuurlijke omgeving. Hoe stijlvol, royaal en vrijstaand wonen een geheel andere dimensie kan hebben. In de natuur, aan de rand van oneindig bos en toch op korte afstand van het centrum van Valkenswaard. Deze gerenoveerde en gemoderniseerde boerderij ligt aan een eindig weggetje, op een magnifiek en omheind perceel van maar liefst ruim 3.700 m². Diverse bijgebouwen ondersteunen uw hobby’s met verve! Denk hierbij aan een grote veldschuur voor auto’s, camper of caravan. En een bijgebouw als guesthouse, kinderdomein of praktijk aan huis. Rust en privacy terwijl u op zondagmorgen in uw badjas door de tuin slentert, ultiem woongenot!

De omgeving van de Zeelberg wordt gekenmerkt door boerderijen van weleer, nieuw gebouwde boerderijen en landhuizen. Het landweggetje geeft u het gevoel even weg te zijn van de drukte van alledag. Toch is Eindhoven zowel via west als oost binnen 15 autominuten bereikbaar. De Zeelberg ligt aan de voet van vele wandel- en fietsroutes, de Drie Bruggen, het Leenderbos, het Brugven, De Malpie, de Achelse Kluis, de diverse watermolens etc. De aanwezigheid van de top van de paardenwereld in Valkenswaard heeft er mede voor gezorgd dat de infrastructuur voor paardenliefhebbers optimaal is. Heerlijk om vanuit uw eigen huis in galop op pad te gaan, maar met de fiets mag ook natuurlijk…..

De woonboerderij verkeert in topstaat en heeft een woonoppervlakte van circa 284 m². Daarnaast nog een circa 165 m² aan garage en bergruimte!! De middag- en avondzon zorgt voor een prachtige lichtinval door de vele raampartijen én op het fijne overdekte terras. Zoals het hoort is de achterdeur in Brabant de hoofdingang. Entree met garderobe en toegang tot de kelderkast.

De keuken matched volledig bij de sfeer die u mag verwachten bij dit object. De zeer uitgebreide en met recht dominante keuken (met onder andere een spoeleiland, ontbijtbar en professioneel gasfornuis) is subtiel verbonden met de sfeervolle living, bestaande uit een langgerekte leeftafel (naast eten zeer geschikt voor krant, laptop, gezellige verhalen met vrienden en wijn), een ruime zit rondom de open haard, een lees-/studyhoek, zicht op de prachtige natuur die het object omarmt.

Het eigenlijke voorportaal fungeert onder meer als trapopgang naar de eerste verdieping. Het gastentoilet is tevens hier gesitueerd. Doorgang naar een werkkamer (of thuiswerkplek/kantoor). Daarnaast is er nog een extra multifunctionele kamer die mogelijk ook dienst kan doen als slaapkamer (op de begane grond/gastenkamer). Vanuit de werkkamer kunt u de cirkel op deze grootse begane grond weer rond maken met een doorgang naar de keuken.

Op de eerste verdieping zijn 4 slaapkamers voor ouders, kinderen en/of gasten. Twee grote slaapkamers in de linkervleugel, een zeer royale op deze verdieping gecentreerde ouderslaapkamer, met veel kastruimte (naast een tevens ruim opgezette badkamer met bad, dubbele wastafel, toilet en een inloopdouche) en een extra te benutten vierde slaapkamer welke in directe verbinding staat (middels trap) met het achterportaal. Ideaal voor oudere (nog thuis wonende studerende) kinderen die wat meer privacy ambiëren. Separate bergruimte op de grote overloop.

De tweede verdieping is volledig in gebruik als gigantische bergruimte, deels met een vide-karakter.

De parkachtige en landelijke omgeving is grandioos, de tuin lijkt onderdeel uit te maken én over te lopen in dit natuurschoon. Op het domein is een grote garage/berging verpakt in het model van een veldschuur. Multifunctioneel inzetbaar voor hobby of mobiliteit in de vorm van auto’s, camper, caravan of boot. Het andere bijgebouw is meer geschikt als guesthouse, thuiscafé of als kleine praktijk aan huis.

Dit unieke object is met hoogwaardige materialen afgewerkt, mooie in de omgeving passende kleurstellingen, overstekken, dakkapellen, raampartijen met luiken, balken, vloeren etc. Optimaal geïsoleerd en een tuin met vele doorkijkjes, waterput en zelfs een wandel-fietsroute over een bruggetje over een meertje aan de achterzijde van dit

object.

Er is een carport voor het overdekt stallen van de auto’s, overigens is er ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. Zonnepanelen voor ruim 10.000 kWh inclusief laadpaal.

Wilt u landelijk wonen? Neem dan contact met ons op voor een bezichtiging, Van harte welkom.

Verkoopmakelaar

Uw huis of appartement verkopen tegen de best mogelijke voorwaarden.
Lees meer

Aankoopmakelaar

Op zoek naar een huis of een huis op het oog. Rosendaal Makelaardij koopt voor u aan. In uw voordeel!
Lees meer

Waardebepaling/taxatie

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende waardebepaling of taxatie van uw huis of appartement.
Neem contact met ons op